Stive nakker av bærbar PC med sofaen som kontor: CNV er bekymret

Fagforeningen CNV i Nederland sier det er sjokkerende med antall fysiske plager blant medlemmer som arbeider hjemmefra. I en undersøkelse, fullført av nesten 2500 CNV-personer, sa 41 prosent at de hadde større sannsynlighet for å lide av skulder, nakke eller arm siden de jobbet hjemmefra på grunn av corona. 45 prosent sier de ikke har en arbeidsplass som oppfyller helse- og sikkerhetskravene på arbeidsplassen. Det er ikke klart hvilke spørsmål deltakerne ble stilt i undersøkelsen.

Tidligere rapporterte fysioterapeuter en økning i antall plager fra å jobbe fra hjemmekontor.

Veiledning

“Den bærbare datamaskinen er på kjøkkenbordet, stolen er for lav, den bærbare datamaskinen er flat,” sier CNV president Piet Fortuin. “På jobben er skjermen i riktig høyde, du har ofte ikke det hjemme.”

Fagforeningen ønsker at arbeidsgivere skal bruke mer penger på å gi råd til hjemmearbeidere. “For eksempel en fit-coach og kuponger til en fysioterapeut.”

Fravær

Ifølge fagforeningen kan kostnadene gjenvinnes på grunn av lavere fravær. – De siste ukene har vi sett at fraværet har økt. Dette skyldes blant annet de fysiske plagene. Ifølge Fortune er gjennomsnittsalderen for CNV-medlemmer 52 til 53 år.

I CNV-undersøkelsen sa 61 prosent av respondentene at ved å jobbe hjemmefra pådrar de seg kostnader som de ikke blir refundert av arbeidsgiveren. 31% hevder at arbeidsgiveren stoppet reisegodtgjørelsen under krisen. 23 % vil imidlertid motta kompensasjon.

Kilde:

https://nos.nl/artikel/2354017-zere-nek-door-laptop-op-eettafel-cnv-bezorgd-over-thuiswerkblessures.html