Kan vi eller skal vi måle helse i penger?

Vi kan regne ut hva fravær fra jobben koster. Måle helsegevinst er ikke helt enkelt. Alle synes det er helt opplagt at helse skal være viktig på en arbeidsplass. Her i Norge er arbeidsgivere bra på dette i samarbeid med ansatte og deres representanter. HMS / HR folket gjør sin del bra og verneombudet og AMU er også viktige i dette arbeidet.

Det som ikke er så følsomt er når vi kan måle helse i penger i fysiske ting. Når vi får et hev- og senk bord, ergonomisk god stol ++. Men å si at hun/han har vært borte fra jobben sååå lenge og si, vet du hva dette fraværet koster eller? … det synes vi er litt usmakelig, med rette.

Jeg var for en tid tilbake på et fint webinar i regi av Anne Lise Heide. Tema var hjemmekontor hvor det ble referert til arbeidsmiljøloven hvor foredragsholderen leste opp følgende: Fullt forsvarlig fysisk arbeidsmiljø og unngå ensformig gjentagende arbeid over lenger tid. Kan være vanskelig å få til på hjemmekontoret, i alle fall på kort sikt. Foredragsholderen trakk også opp et regnestykke hva fravær koster for arbeidsgiver.

Årsinntekt: 465.000. Arbeidsgiver dekker selv de 16 første dagers fravær, kr: 30.655. Selv om jeg ikke liker det helt, klarte jeg ikke la vær å regne på hva 1. times fravær ville kostet. 1 times fravær er kostnaden for et helt år med Pausit programmet for denne personen hvis du jobber i en middels stor bedrift/organisasjon. En meget rimelig forsikring for å unngå noe fravær som arbeidsgiver betaler. Hvis du forebygger med korte aktive pauser og unngår stiv nakke, vond skulder eller en rygg som verker så har du kommet et stykke på vei med mindre fravær.

Prøv selv i 2 uker, det koster ingenting eller bestill en demonstrasjon på Teams, det tar ca. 15 minutter. Masse velvære, morsomt og mindre fravær