Forbedre arbeidsmiljøet for å kunne fortsette å jobbe hjemmefra i 2021

Det å forbedre arbeidsmiljøet når man jobber hjemmefra er et tema som har vært aktuelt i 2020 og vil fortsette i 2021. I begynnelsen av året føler mange at det er tid for nye skritt når det gjelder arbeidsmiljø, trening og bevegelse. Mange mennesker har vilje til å forandre sine vaner, men det kan ikke alltid være så lett å faktisk komme i gang og finne den rette. Derfor benyttet vi anledningen til igjen å spørre Pausits leder i Sverige Mikael om hvordan man kan få mer bevegelse inn i hverdagen og forbedre arbeidsmiljøet når vi jobber fra hjemmekontoret.

Hvordan vil bedrifter bli bedre på forebyggende tiltak når mange jobber hjemmefra?

Ved raskt å ta problemet på alvor hvis det ikke allerede har gjort det! De negative effektene av en forverring i arbeidsmiljøet kan komme raskt og koste både mer penger og menneskelig lidelse og bør selvfølgelig unngås. Dette bør ikke sees på som en kostnad, men som en positiv investering for fremtiden, for alle, selskapet og de ansatte.

Hva mener du er arbeidsgiverens ansvar for dette?

Arbeidsgiverens ansvar er å gi sine ansatte de rette forutsetningene for å føle seg bra og opprettholde sin helse på arbeidsplassen.

Og de ansatte?

Den ansattes ansvar vil selvsagt være å lytte til arbeidsgiverens anbefalinger og bruke verktøyene som tilbys for dette.

Hva er dine tre beste tips for å forbedre arbeidsmiljøet når du arbeider hjemmefra?

  • Som arbeidsgiver/leder kan du oppfordre de ansatte til å bevege seg regelmessig og gå foran som et godt eksempel selv.
  • Ikke gjør det vanskligere en det er! All bevegelse er bedre enn ingen bevegelse.
  • Få et pauseprogram som kan hjelpe deg med å huske på dette og som viser deg gode øvelser du vil ha!

Ble du interessert i Mikaels siste tips? Pausit tilbyr en digital personlig trener i datamaskinen. Du bestemmer hvilke tider og hvor ofte du vil bli minnet på at det er på tide å ta en pause. Vil du prøve vårt pauseprogram gratis for en periode? Kontakt oss på Pausit her!