Dette er Pausit
Pausit ble startet i 2006 av Niklas Palmer, som er utdannet osteopat og kinesiolog. Til hans klinikk kom det mange bedriftskunder som alle hadde samme utfordring, en stillesittende hverdag. Niklas oppdaget raskt at mange klienter kom tilbake gang på gang med samme problematikk, skader på grunn av dårlig ergonomi på arbeidsplassen.
Med hjelp av enkle strektegninger fikk hans klienter tips om øvelser som de kunne gjøre hjemme for å minimere sine plager. Det ble mange strektegninger og med tiden vokste en tanke frem om å utvikle et verktøy som kunne hjelpe flere med forebygging av lignende skader. Der ble ideen om Pausit født.
En markedsanalyse ble gjennomført hvor en del av arbeidet var samtaler med bedrifter og kommuner. Man spurte om deres ansattes behov og preferanser i forbindelse med jobbhelse og pauseprogrammet som Niklas var klar for å utvikle. Det viste seg at det viktigste var muligheten for individtilpasset bevegelighetstrening sammen med en bra påminnelse funksjon.
Klienter kom tilbake gang på gang med samme problematikk, skader på grunn av manglende ergonomi på arbeidsplassen.
Pausit ble skapt ut ifra bedriftenes ønskemål og alle pauseøvelsene ble plukket ut i samråd med fysioterapeuter, ergonomer, psykologer og ortopedileger.
I mai 2009 lanserte vi endelig den første versjonen. Så i 2024 så Pausit Coach dagen lys for første gang. Noen bedrifter vi ar hatt æren av å kalle Pausit kunder i mange år er ENTRA og ABB, som har tilbudt sine medarbeidere aktive bevegelsespauser.
Kunder som tar aktive pauser
500+
bedrifter
90+
kommuner
55+
andre myndigheter
Pausit er en selvskreven samarbeidspartner for å fremme bærekraftige arbeidsplasser og arbeidsliv for våre kunder og har blitt en naturlig del av våre egne ansattes hverdag på arbeid.
Salima Sakket Santikos Tjenste- och produktsjef, Avonova Hälsa AB
Pausit er kult! Det er blitt en naturlig del av hverdagen å kjøre øvelser fra Pausit. Noen ganger har jeg eksterne besøkende når Pausit påminner meg om å gjøre mine øvelser i nedre høyre hjørne. Det er bare å akseptere og ta besøkende på en kort sekvens med Pausit øvelser. Alle gjester er imponert over Pausit og synes det vil være en morsomt avbrekk i møtet.
Conny Wilén IS Sourcing Manager, ABB
Super animert PT på hjemmekontoret, anbefales!
Kristin Johnsbråten Leder HR Norge S&P CHRO, Söderberg & Partners
Endelig har jeg fått en helt egen personlig trener, som tålmodig og uten bebreidelse kommer tilbake til meg flere ganger om dagen, med det eneste formål at jeg skal føle meg bra! På hovedkontoret brukes programmet flittig og nå har alle våre 300 ansatte over hele verden også fått tilgang til Pausit.
Gunilla Melstad HR Chef, Diakonia
Vi har hatt Pausit på våre datamaskiner i noen år nå, og synes dette utgjør en positiv forandring for våre ansatte. Særlig er det et godt verktøy for de som har en stillesittende jobb, og som beveger seg lite i løpet av dagen. Det oppleves som veldig positivt at man kan velge de områdene av kroppen man ønsker å gjøre øvelser for, og at man kan også selv velge hvor mange man vil gjennom. Kort tid tar det òg. Vi blir i godt humør når den personlige treneren minner oss om neste økt nederst til høyre på PC’en.
Eli Hanto Moen HMS sjef, ENTRA ASA
Stillesittingen gjør skade
Vårt moderne samfunn gjør at vi tilbringer en stor del av våre våkne timer stillesittende. Hjemme og i bilen, men fremfor alt på jobb, der mer enn halvparten av landets befolkning i arbeidsdyktig alder jobber i sittende stilling. Legg til dårlig ergonomi på arbeidsplassen og problemene vokser.
Vi er ikke laget for å sitte så mye som vi gjør. Mennesker trenger fysisk aktivitet for at kroppene våre skal fungere. Mangel på bevegelse og fremfor alt langvarig sitting er forbundet med flere helserisikoer. Vi får problemer i for eksempel nakke, skuldre og armer, og på sikt kan stillesitting også bidra til andre helseproblemer – som fedme, hjerte- og karsykdommer, diabetes og økt følsomhet for stress. Ikke rart de nå kaller «sitting is the new smoking».
Pauseøvelser trengs i hverdagen
Kroppen trives ved belastning, men den trenger ikke å være kraftfull, ensidig eller vare for lenge. Monotone og repeterende arbeidsoppgaver, som kontorarbeid, utsetter musklene for en langvarig og statisk belastning. Det reduserer blodsirkulasjonen og forårsaker en svakere og mindre muskel og kan utvikle seg til smerter og kramper.