Ifølge britisk forskning: En time mindre sitting på jobb er bra for mentalt velvære
Nesten halvparten av den norske befolkningen har mer stress enn noen gang. Men løsningen er nær. En time mindre sittende kan forbedre den mentale velvære, ifølge britisk forskning.
Å jobbe hjemmefra ser ut til å ha en omvendt effekt på trening, til tross for økningen i ulike jobbmuligheter.
Forsker sitat: «For å adressere stressepidemien vi står overfor, tror vi det er på tide å revurdere mulighetene for mer bevegelse på arbeidsplassen. Vi håper at trenings- og treningspauser vil bli normen slik at folk kan oppnå et sunt sinn i en sunn kropp.
De siste 2 årene har forskeren vært i daglig samtale med organisasjoner om atferd rundt (hjemme) arbeidsplassen og trening. Det som slår meg er at folk knapt kan belønne seg selv på ett / flere treningsøyeblikk. Til tross for at de vet at dette bidrar til fysisk og mental forbedring.
Støter du også på dette? Er du også redd for at en ny mulig nedstengning vil ha en enda mer negativ effekt på dette?
I en undersøkelse sier nesten halvparten av nederlandske ansatte at de er mer stresset enn noen gang. Heldigvis kan noe gjøres med det. Å bruke en time mindre stillesittende i løpet av en arbeidsdag kan forbedre den mentale velvære.
Coronatiden har fått mange til å jobbe hjemmefra de siste 18 månedene. For nesten halvparten er dette lite positivt for psykisk helse. 48% ser ut til å være mer stresset enn noen gang, ifølge en uavhengig studie fra Asics. Til tross for at det kan være mer fleksibelt å jobbe hjemmefra, beveger seg 54 % av de nederlandske ansatte mindre, 30 % jobber lengre dager og tar 30 % færre pauser.
For å forbedre ansattes mentale velvære har ASICS Movement for Mind-programmet derfor blitt lansert; et åtte ukers program der folk går eller løper i 30 minutter to ganger i uken ved hjelp av en lydfiler.
Kontrollforsøket der 189 arbeidende frivillige i Storbritannia og Nederland ble intervjuet anonymt, skulle vise at programmet fungerer. Deltakerne skal ha forbedret sitt psykiske velvære. Ved å bevege seg mer og sitte en time mindre om dagen, følte de mindre stress og angstfølelser.
Atferdsendring
Ifølge professor Brendon Stubbs, som ledet studien, svarte 86 % av deltakerne at dette fungerte. 71 % sa til og med at de føler seg lykkeligere ved å bevege seg mer og sitte mindre. Halvparten av respondentene sa også at denne endringen i atferd ville gjøre dem i stand til bedre å takle pandemien.
Stubbs håper at resultatene av studien vil oppmuntre flere stillesittende arbeidere til å trene oftere. «De fleste vet at trening er en av de mest effektive måtene å redusere stress på. Men realiteten er at de fleste ansatte som jobber bak et skrivebord hver dag nesten ikke beveger seg, sier han.
«For å takle stressepidemien vi står overfor, synes vi det er på tide å tenke nytt om bevegelse på arbeidsplassen. Vi håper at trening og treningspauser vil bli normen slik at folk kan oppnå et sunt sinn i en sunn kropp.»