Dette skjer med kroppen din når du sitter stille for lenge.

Kontorøvelser

Objektivt målt inaktivitet viser at voksne i gjennomsnitt bruker 62 prosent av våken tid dagen i ro. Vi sitter i gjennomsnitt 37 minutter av hver time.

Omtrent 40 prosent av alle sysselsatte i Norge jobber med kontoroppgaver mesteparten av dagen 💻.

Å jobbe på kontor innebærer mye stillesittende arbeid og repeterende armbevegelser. Hele 94 prosent av alle som jobber på kontor jobber med pc mer enn fire timer – hver eneste dag.

Det faktum at mye stillesittende er dårlig for kroppen, kommer kanskje ikke som noen stor nyhet. Men vet du hva som faktisk skjer i kroppen din når du sitter stille? I dette innlegget forteller vi deg tre ting som skjer med kroppen din når du sitter stille for ofte og for lenge.

3 ting som skjer med kroppen din når du sitter stille i lang tid

1. Fordøyelsen din vil avta

Når du setter deg ned, komprimerer magen og bremser fordøyelsen. Å sitte i korte perioder er ingen fare, men langsom fordøyelse kan føre til forstoppelse, halsbrann og oppblåsthet.

2. Du får dårlig holdning

Ryggvirvlene dine blir «feil belastet» når du sitter lenge, da de er laget for å tilpasse seg kroppens bevegelser. Dette fører til at ryggvirvlene mister fleksibilitet og risikoen for vonter øker. Andre vanlige problemer er at du får smerter i skuldre, nakke og rygg når du har dårlig holdning.

3. Musklene dine blir svakere

Når du trener og beveger deg, aktiverer du musklene, noe som gjør kroppen og musklene sterkere. Når du setter deg ned, aktiveres ikke musklene i det hele tatt, noe som får dem til å slappe av og bli svake. Du trenger ikke å kjøre en full treningsøkt for å gjøre en forskjell, det er nok til å få litt mer bevegelse inn i hverdagen!

Reduser stillesittende atferd på jobben

Pauseprogrammet vårt er en enkel måte å få bevegelse inn i arbeidsdagen på. Til faste tider som du selv har bestemt får du påminnelser om at det er på tide å ta en pause – rett på datamaskinen din! Les mer om Pausit her.